Здравейте притежавам алфа ромео 147 1.6 105 хп и имам проблем с единия цилиндър чува се странно тракане ,почукване вътре в него това става след като откача бубината пробвах и с другите цилиндри но те си работят нормално закарах я на един два майстора и те ми отговориха че може да е биелен лагер и оттам да се чува това почукване а друг майстор ми каза че ако е този лагер ще мина най мн 50-100 км и двигатела ще замине а аз съм изминал над 500 след появата на проблема този проблем го открих след като смених изгоряла бубина на 3ти цилиндър но въпреки това тракането си остава и майсторите немогат да ми кажят каде е проблема докато не отворят двигатела а отворят ли го цифраярта става голяма затова имате ли някви идеи от какво може да се получи това почукване което се чува постоянно от първия цилиндър също ми казаха че колите които скарани в италия и са внос имат мн често проблеми с двигате щото ги карали без масло и с голяма скорост по магистралите
Известие
Collapse
No announcement yet.
Чукане в първи цилиндър
Collapse
X
-
Ако има голям луфт в биелен лагер, това би трябвало да се отрази като понижаване на масленото налягане. Не е зле да се премери.
Изключваш ли вероятността звукът да се получава от клапани, повдигачи или износени гърбици?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Много вероятно е да е износена гърбица на всмукателния вал, както спомена колегата над мен. Защо на всмукателния? Защото двигателя има наклон и и при недостатъчно налягане, не се маже всмукателния вал и маслото се отича при изпускателния, които има предимство. Затова е по-вероятно, да е износен горния!
п.с ....и да знаете - приготвил съм си маска против плюнкиLast edited by GammaRay; d.m.y г., 21:01.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Отдавна се каня да пусна една тема в която да обсъждаме методи за определяне на причините за различни ненормални звуци при работата на мотора.
Мисля, че сега е моментът
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...22#post1392122
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Не изключвам никакви възможности но забравих да допълня че колата гори масло средно може да докара литър на 1000 км но гледам да си доливам и да е винаги в средата но предишните собственици надали са процедирали така щото като зех колата нямаше много масло но аз съм си виновен че не съм помислил какви може да са последствията от това .... благодаря за съветите няма да откажа още съвети и мнения по въпрос и ще взема отговорите ви в предвит ще проверя налягането на маслото но във всеки члучай май ще се наложи да се отвори двигателя
Comment
-
Немисля че е вариатора защото се чува точно в самия двигател кадето е цилиндъра и се чува почукване желязо с желязо а ако колата е карана с малко масло защото един път наварятях бая км за седмица и не бях проверявал маслото през това време и вече след изминалите км реших да го проверя и щеката дори не закачаше долях около литър масло и щеката пак не закачи после долях още към 800мл и тогава се нормализира възможно ли е това да се е появило от липсата на масло и да си е заминала някоя гумичка и затова дчука така в първи цилиндър или проблема може да е по голям
Comment
-
Първоначално публикувано от excavaton Покажи съобщениеНемисля че е вариатора защото се чува точно в самия двигател кадето е цилиндъра и се чува почукване желязо с желязо а ако колата е карана с малко масло защото един път наварятях бая км за седмица и не бях проверявал маслото през това време и вече след изминалите км реших да го проверя и щеката дори не закачаше долях около литър масло и щеката пак не закачи после долях още към 800мл и тогава се нормализира възможно ли е това да се е появило от липсата на масло и да си е заминала някоя гумичка и затова дчука така в първи цилиндър или проблема може да е по голям
Може ли да направиш запис и да го качиш да го чуем?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЧукането променя ли се при подаване и отнемане на газта - при натоварване и разтоварване на мотора?
Може ли да направиш запис и да го качиш да го чуем?
За запис утре бих опитал да направя а при подаване на газ се зачестява чукането но като цяло майстора който я гледа неискаше да я настъпваме много да не вземе нещо да се прецака мотора но ако е имало какво да се прецака е щяло да се прецака докато ми работеше на 3 цилиндъра защото в ядът си я изрях няколко пъти за дето прекъсва и щях да я метна в едно дере но се стръпях ... ама като гледам няма да се размина без отваряне на двигатела защото проблема е че това тракане може да е от много работи и няма как да се отгадае първо ще проверя налягането на маслото после ще мисля в голяма помощ ми дойдаха съветите които дадохте на първо време ще проверя налягането а нататък като има развитие по въпроса ще ви информирам от какво е бил проблема и от какво се е получил
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКогато палиш на загрял мотор, лампата за масленото налягане гасне ли веднага или се "замисля"?
Comment
-
Първоначално публикувано от excavaton Покажи съобщениеТова не съм обърнал внимание но в движение или като паля мн често ми излиза на дисплея кадето е бордовия компютър че налягане на маслото е слабо + звуков сигнал май пише нещо от сорта low engine oil preshure с правописни грешки е ама е нещо подобно
Закарай си колицата в някои сервиз сваляй картера и провери лагерите, иначе в най-скоро време ще се окоти. Може да и закачиш един манометър преди това да се види налягането на маслото, но колкото по малко караш колата толкова е по-голям шанса да спасиш мотора.
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеДа не ти чука вариатора ?Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:21.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment